Pensament crític

Si una cosa brilla per la seva absència en els nostres dies és el pensament crític. Però l’autèntic pensament crític, no un pensament crític que té aparença de ser-ho però que en el fons és una manera de pensar canalitzada, dirigida i estandarditzada.

Pensament crític és la capacitat d’anar més enllà de l’evidència, és l’habilitat per a qüestionar i replantejar noves preguntes sobre la realitat que ens envolta de la manera més objectiva i àmplia possible. Fugint d’anàlisis simplistes i reduïts, evitant la temptació de ser tan originals que en el fons diem bajanades o la originalitat de la majoria.

El pensament crític no es fonamenta només en els coneixements sinó que també les emocions hi són presents però emocions controlades, emocions ben gestionades i emocions que ajuden a veure-hi clar i no a enterbolir la realitat. Si ens veiem molt implicats emocionalment en algun tema tinguem molta cura en les nostres emocions, prenem distància, deixem-les reposar, tinguem pensament crític amb totes les postures i sobretot amb nosaltres mateixos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s