Donar el millor de mi mateix

Diumenge al matí vaig voler anar a la piscina a fer natació. Jo odio la natació perquè ni nedo bé, ni m’agrada nedar. Però vaig decidir fer-ho perquè tinc una lesió al genoll i no puc córrer. Nedar no força tant l’articulació, de manera que me n’hi vaig anar.

Però, igual que sempre que nedo, vaig acabar exhaust. Després havia d’anar a dinar amb els meus pares. Allí també hi havia de trobar el meu germà i la seva dona. Hi vaig anar i ja durant el trajecte em vaig posar de mal humor. La raó? Estava aclaparat, em feien mal les cames i el braços. Ja no tenia ganes de dinar amb ningú. “Tant de bo me’n pogués anar a dormir a casa!”, vaig pensar.

Jo generalment m’ho passo bé amb la meva família. Riem, ens apreciem i junts estem genial. Aquell dia, en canvi, vaig arribar a casa els meus pares emocionalment malament. Però abans d’entrar-hi, em vaig aturar davant de la porta i vaig recordar el que hem a après a psicoteràpia: “Puc ser feliç fins i tot amb un símptoma físic que em molesti”.

I llavors, (…), vaig aconseguir una cosa realment bona: vaig decidir acceptar la situació i simplement donar el millor de mi mateix. Vaig entrar, em vaig asseure a taula i, acceptant sempre la meva incomoditat interior, vaig tractar tothom amb tendresa. Vaig parar atenció a les coses que explicaven el meu germà, la meva cunyada i els meus pares.  Vaig mirar de ser elegant i amable amb els gestos, amb l’actitud. Vaig afegir una actitud de comprensió i unes paraules de calma a qui es preocupava per alguna cosa… i es va fer el miracle! Em va passar del tot el malestar psicològic: estava cansat, però em sentia bé.

El meu plantejament de l’àpat va ser diferent de l’habitual. Sabia que no podia estar com de costum (no riuria, no faria bromes…) perquè no tenia forces. Però volia posar un granet de sorra al bé comú: de manera discreta, però perseverant (Les ulleres de la felicitat. Descobreix la teva fortalesa emocional, RAFAEL SANTANDREU).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s