“Aquests són els meus principis. Si no li agraden en tinc uns altres”

“Aquests són els meus principis. Si no li agraden en tinc uns altres”. Aquesta frase del genial Groucho Marx mostra el que de vegades fem a la pràctica en la nostra vida encara que ens costi reconèixer-ho.

Tots tenim grans frases, o no tan grans, que expressen els nostres principis implícits o explícits, o almenys aquells que voldríem que regissin les nostres vides; però una cosa és tenir un principis teòrics i l’altra és viure de principis.

Quan parlo de viure de principis em refereixo a tenir uns ideals pensats, madurats i ponderats que tracto d’aplicar a totes les circumstàncies de la vida i en tots els moments. No és de cap manera una mena de quadratura del cercle a on tot i tothom ha de passar pel meu adreçador personal, sinó que és haver pensat la pròpia vida i haver buscat la millor versió personal independentment de les conveniències, les comoditats, els sentiments i les passions del moment. És a dir, que si per a mi la família és un valor fonamental, aquest ho és fins i tot per sobre d’un enfado momentani, d’un mal moment o d’un malentès que pot tirar-ho tot per terra. O dit d’una altra manera, viure de principis és tenir una vida coherent amb els nostres principis independentment de qui tinguem al davant o fins i tot de si sortim beneficiats o perjudicats.

Viure de principis requereix un gran esforç i una dosi d’humilitat molt gran perquè si no anem a l’aguait sempre s’acaba imposant el nostre ego personal que sol ser poc amic de compartir i de cedir el lloc quan algú ho reclama.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s