Anar a la nostra com si no existís ningú més en el món

Fa un temps vaig coincidir amb una persona que sovint em deia: “tu vas a la teva!” La veritat és que això sempre em desconcertava una mica! Quasi mai sabia ben bé què contestar-li; fins que un dia li vaig dir: “si anar a la meva vol dir no anar a la teva, efectivament vaig a la meva!”. I ho vaig dir tan orgullós que no m’ho va tornar a dir mai més.

Certament hem d’anar a la nostra, perquè cadascú és com és i tenim la nostra manera de fer i de veure les coses; i si fem el que un altre ens diu és perquè volem, o dit menys finament “és perquè ens dóna la real gana”. I això és una raó de pes perquè és l’exercici de la nostra llibertat.

Però també he de dir que últimament detecto molta gent que va per la vida totalment a la seva com si no existí ningú més en el món; i clar, això ja és un altre tema. Posaré diversos exemple petits però des del meu punt de vist significatius perquè en el fons mostren l’actitud de les persones: persones que van caminant pel carrer com si fossin els amos de la ciutat que quan ells passen no hi cap ningú més; persones que condueixen a la seva bola i fan el volen sense importar a qui molestin i posin en perill; persones que veuen ensopegar algú al seu costat i se’l miren però no fan res de res per ajudar o potser ni el veuen perquè van massa centrats en el seu món; persones que no veuen més enllà del seu mèlic i de les seves dèries.

Segurament podem trobar molts més exemples, i si filem una mica prim també trobaríem moments en els que hem tingut actituds semblants a aquestes que acabo d’anomenar. En els nostres dies hi ha una forta corrent d’individualisme i si no anem a l’aguait és fàcil que caiguem en això mateix que estic criticant. Pensem-hi!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s