Convenciment en els nostres principis i obertura al canvi

És important viure convençuts del que fem i del que vivim. Viure en una situació d’equilibri entre els nostres principis i les nostres accions. I amb aquest tema diria que ens fa bé ser una mica exigents amb nosaltres mateixos perquè si no acabem vivint segons bufa el vent i ens passa allò que diu la dita: “viu com penses o acabaràs pensant com vius”.

No em refereixo amb aquestes expressions a una visió inamovible de la vida a on tot és rigidesa i estretor. No! No! De cap manera! Perquè em sembla que sempre hem d’estar disposats al canvi sobretot si el canvi ens fa créixer com a persones i si ens aporta millors estratègies per viure amb més pau i serenitat.

Convenciment en el nostres principis i obertura al canvi són dues realitats que s’han de conjugar amb equilibri. I potser la clau està en observar, pensar, reflexionar i decidir amb sinceritat i honradesa allò que s’escau amb els nostres principis i valors; i quan arribi el moment en el que es posin de manifest les nostres limitacions no ens ha d’importar tornar a començar una i altra vegada amb més entusiasme, amb més experiència i sobretot amb més humilitat havent aprés el que havíem d’aprendre d’aquella experiència.

I si descobrim principis o valors nostres que es poden modificar o matisar doncs fem-ho amb paciència, amb prudència i amb valentia. Que no ens faci res viure amb aquest constant dinamisme intern de millora personal, el contrari és convertir-se en estàtues de pedra sense vida, immòbils i avorrides.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s