La pedra preciosa

piedra-preciosa

Mentre caminava per unes muntanyes solitàries, el savi Nasreddín va descobrir una pedra preciosa. “Quina sort!”, va pensar, i va decidir que la vendria al mercat de la seva ciutat. Amb el que en tragués es podria comprar una casa gran amb terreny i corrals per al bestiar. Amb aquests pensaments, se la va ficar a la bossa de viatge.

L’endemà va topar amb un altre viatger. Es tractava d’un home pobre, que vagava pel món sense esperança. Sense pensar-s’ho, Nasreddín va obrir la bossa per compartir amb ell el menjar que duia.

Després de recuperar les forces, el viatger va dir:

– Senyor, he vist un gran esclat a dins de la vostra bossa. Què hi porteu?

– És una pedra preciosa que vaig trobar ahir a la muntanya –va respondre el savi-. Amb aquesta pedra compraré un preciós habitatge.

– Quina sort! Jo no seré mai tan afortunat. Es va gratar el cap i, en un dels seus típics gestos de generositat, va agafar la pedra i la va oferir al viatger.

– Em sembla impossible! Sou l’home més bo que he conegut mai –va exclamar el pobre, emocionat.

El viatger va reprendre la ruta, feliç amb la seva nova fortuna, i Nasreddín va fer rumb a la seva ciutat, ja tan sols a un dia de camí.

Però al cap d’unes hores, el nostre savi va sentir un crits darrere seu. Era altre cop aquell home, acalorat i ple d’excitació:

– Senyor, he estat pensant sobre el valor d’aquesta pedra i us la vull tornar. Ho faig amb l’esperança que a canvi em doneu una cosa que posseïu i que és molt més valuosa.

Nasreddín se’l va mirar, sorprès i expectant.

El pobre va continuar:

– Vull que em doneu allò que us ha permès de regalar-me aquesta pedra preciosa sense dubtar-ho ni un instant (Les ulleres de la felicitat. Descobreix la teva fortalesa emocional, RAFAEL SANTANDREU).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s