Centrar-nos en la nostra tasca o centrar-nos en el que han de fer els altres

ser-diferente

Correm el perill d’estar sempre pensant en els altres (en el mal sentit de la paraula) i viure centrats en tot allò que ens sembla dolent o incorrecte que veiem al nostre voltant. Així ens erigim en una mena de jutges que poden anar condemnant a tort i a dret sense miraments i sense cap mena d’anàlisi profunda de la realitat.

Fàcilment ens adonem que els altres no fan la feina, que són hipòcrites, que la seva manera de ser no és apropiada segons els nostre punt de vista… I ens oblidem que segurament seria més profitós mirar-nos a nosaltres mateixos i centrar-nos en allò que depèn de nosaltres perquè viurem més tranquils i no ens amargarem, i  tirarem endavant els nostres projectes i les nostres obligacions.

Amb això de cap manera vull dir que haguem de viure amb una mena de vena als ulls o que siguem ingenus com si no ens adonéssim de la realitat com si tot ens importés un rave; el que vull dir és que no ens ajuda estar tot el dia situats al cercle de preocupació on no tenim res a fer, on la nostra capacitat d’actuar està totalment limitada. És molt millor situar-nos al cercle d’influència i allà canviar tot el que faci falta i estigui a les nostres mans treballant amb una implicació del 100%.

Per això recomano mirar cap endins amb honradesa, amb sinceritat i amb equilibri. Des d’aquesta posició vital podem examinar millor els diversos àmbits de la nostra vida, com per exemple la nostra relació amb els altres, les nostres motivacions, la nostra coherència de vida, el nostre treball professional, la nostra família, la nostra manera de de comunicar-nos, etc, etc, etc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s