Viure lliure de pesos innecessaris

mochiEn la nostra motxilla personal hi podem carregar molt tipus de coses. Diria que és ben bé impossible viure sense aquesta motxilla però no és menys cert que a vegades aquesta motxilla la carreguem massa i llavors costa molt més créixer i avançar.

Hi ha aspectes de la vida que realment són irrenunciables, necessaris, imprescindibles… Si féssim una enquesta de seguida trobaríem quatre o cinc dimensions personals que són de gran valor per a tothom. Podríem dir que en aquest sentit coincidiríem bastant.

Però també amb tota seguretat dins de la motxilla també hi trobarem moltes altres coses que en un moment donat ens han servit però que en l’actualitat actuen més aviat de pes innecessari. I quan dic “coses” em refereixo al ventall més ampli possible: coses materials, actituds, records, sentiments, prejudicis, culpabilitats, relacions, converses pendents, pors, vergonyes, paraules, cercles viciosos, etc.

Podríem allargar la llista tant com volguéssim. De què ens serveix tot això que arrosseguem? Podem alleugerir una mica aquest pes? Què podem fer? Com ho podem fer? Valorem viure amb més pau i llibertat? Què fem per aconseguir-ho? Quins mitjans que depenguin de nosaltres podem posar?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s