Necessitem saber

Chica playaLes persones tenim necessitat de saber si val la pena néixer, viure, lluitar, patir i morir; si té valor comprometre’s per algun ideal superior; si, en una paraula, hi ha un “perquè” o “per a què” que justifiqui la nostra existència. És la qüestió essencial de donar un sentit a la persona, a la nostra vida, a la nostra història.

No és una resposta gens fàcil, sobretot si la volem respondre de manera pràctica i no només de manera teòrica.

Viure en plenitud és la màxima aspiració humana. I si tractem de definir aquest viure en plenitud potser a moltes persones els hi sortiria una descripció d’aquest estil: viure sense ensurts i sense totes aquelles coses que fan penosa l’existència; una vida feliç i afortunada amb bona salut, un treball no massa cansat i ben pagat, uns quants diners al banc i una bona assegurança de vida, una caseta al camp o a la platja, un bon cotxe i coses semblants.

Però amb tot aquest conjunt de realitats atractives podríem estar sotmetent el nostre cor a l’estafa del consum, la comoditat, els diners, el poder, l’èxit a qualsevol preu, etc. Si només posem en joc aquests aspectes el fracàs personal és inevitable perquè el cor humà aspira a molt més.

Quines són aquelles realitats que ens apropen a la plenitud personal? Les hem descobert? Les busquem? Les treballem? No és una qüestió sense importància perquè ens juguem moltes coses. A més a més, per aquells que som creients aquestes aspiracions arriben fins a l’eternitat.

2 pensaments sobre “Necessitem saber

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s