La qüestió és saber on anar

czech republic prague, charles bridge at dawn

La qüestió no és anar més lluny o més a prop; més ràpid o més lent; la qüestió important i fonamental és saber on anar; perquè sinó el dispendi d’energies i d’esforços es fa massa pesat… La resta és del tot negociable, canviable i variable. El lloc on vull anar no.

Fa uns mesos vaig tenir la sort de viatjar a una de les ciutats més boniques d’Europa; la ciutat daurada, la ciutat de les cent torres, Praga. Una ciutat realment preciosa i que val molt la pena visitar.

Per fer aquest viatge teníem un plànol de la ciutat; havíem estudiat els recorreguts que volíem fer; havíem previst més o menys (flexibilitat) el nostre horari i sabíem què volíem visitar; i no només això, sinó també què podíem visitar (capacitat) amb el temps que disposàvem. Vam haver de decidir perquè no es poden mantenir totes les opcions obertes (prioritzar) i el resultat va ser aquest: el rellotge astronòmic, el Barri Jueu, el Castell, el pont de Carles, etc.

Però per arribar a cadascun d’aquests llocs disposàvem de moltíssimes combinacions: tren, tramvia, metro, bus, taxi, caminar per aquest carrer i per l’altre, per aquest barri o el de més enllà…

La veritat és que això no va importar massa perquè estàvem disposats a deixar-nos sorprendre per aquesta meravellosa ciutat i perquè no teníem por (zona d’aprenentatge) però sobretot perquè sabíem on volíem anar (objectiu).

2 pensaments sobre “La qüestió és saber on anar

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s