Amors i amors

amor-madre“Quan hom s’adona que els altres només el busquen per treure’n profit, per aconseguir beneficis, s’entristeix i se sent profundament desgraciat. Aquesta experiència que, llastimosament, sovinteja molt, no solament es produeix en contextos laborals, polítics, socials o religiosos, sinó també en àmbits suposadament afectius.

La humiliació que experimenta la persona en ser tractada com objecte, en ser rebaixada al nivell de cosa, posa de manifest que, en el  fons, desitja ser estimada amb un amor de donació i que tan sols aquest amor omple, definitivament, el seu cor. Estimar algú significa convertir aquest algú en un fi i no solament en un instrument d’interessos múltiples.

L’amor de donació, a diferència del de possessió, respecta i exigeix la llibertat personal. Estimar algú significa voler el seu bé, posar l’altre en el centre,  desviure’s per ell, desposseir-se a favor seu. Qui estima no nega la llibertat a l’altre, sinó que potencia la seva autèntica llibertat, per tal que l’altre arribi a ser allò que està cridat a esdevenir” (ARMAND PUIG i FRANCESC TORRALBA, La felicitat).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s