Teatre del bo

BellaYBestia_2Com que en l’actualitat ens ha donat a tots per tenir “atacs d’autenticitat” sembla que en cada moment hem d’actuar com ens dicten els nostres impulsos i així s’arriba a lloar com una mostra d’autenticitat el que de fet és una mostra de mala educació.

És una lògica curiosa però sembla que s’imposa en alguns pensaments. Avui proposo fer una mica de teatre, però teatre del bo. No proposo ser uns teatreros que diuen una cosa i pensen una altra, o que fan una cara al davant i una altra al darrera. El que proposo és treatre del bo, teatre d’aquell que potencia el que ja existeix de positiu.

Així, si estimo aquells que m’envolten, familiars, companys, coneguts, amics, parella, el teatre està en manifestar aquesta estimació encara que en un primer moment no ens acabi de sortir. Fer una mica de “teatre” ara entre cometes és somriure, donar gràcies, demanar perdó, lloar les coses bones, fixar-se en els punts en comú i en el que funciona, mirar en positiu; en definitiva posar les nostres energies en fer la vida feliç i agradable als altres, especialment als que més estimem.

Tornant als “atacs d’autenticitat” actuals podríem dir en un primer moment: “a mi això no em surt”, “sento que estic fent teatre”, “jo no sóc així”… Però si ho mirem des de l’altre costat, segur que tots recordem l’alegria que ens han donat quan ens han lloat, o agraït, o mostrat l’afecte i l’atenció cap a nosaltres. Això ens agrada a tots! Quan és mentida ho noten de seguida perquè la comunicació no verbal ens delata, però quan és veritat, això és teatre de bo i molt recomanable!

2 pensaments sobre “Teatre del bo

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s