Nervis els justos

NIÑO-RELAJADOSempre abans d’un examen, d’una prova, d’una actuació o de qualsevol cosa que ens exposi mínimament notem nervis a l’estomac o a on sigui. Aquesta “anaconda”, tal com anomenen els nervis els comentaristes del Barça a RAC1 abans dels partits importants, és inevitable.

És normal que tinguem aquestes sensacions abans dels nostres moments de prova o de les proves d’aquells que són propers a nosaltres. Fins i tot quan juga el nostre equip de futbol ens posem una mica nerviosos encara que no puguem fer-hi res.

La incertesa del resultat ens espanta; i encara més quan és la primera vegada que fem alguna cosa. I a més a més, si no s’assoleixen els resultats esperats apareix aquella paraula que tan poc ens agrada: “fracàs”; i que encara ens posa més nerviosos.

Però quan un ha fet tot el que calia fer, quan un s’ha preparat i arriba el moment, els nervis en la seva justa mesura són fins i tot bons i necessaris perquè ens fan estar alerta i en tensió per a donar el millor de nosaltres mateixos.

Amb el temps i amb la repetició, ho torno a dir, amb el temps i amb la repetició, ens centrem ens les nostres fortaleses (que són moltes) i no en les mancances, dominem aquests nervis i aprenem a conviure amb ells; però no cal que desapareguin del tot perquè sinó baixem la guàrdia, i per tant, tard o d’hora també baixen els resultats.

2 pensaments sobre “Nervis els justos

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s