La cascada més gran comença amb una gota

niagaraJa fa alguns anys que vaig tenir el privilegi de visitar les cascades del Niàgara a la frontera entre Estats Units i Canadà. Es veu que “Niàgara” deriva d’una paraula antiga que significa “punt de terra tallat en dos”. I té tota la raó perquè la frontera d’aigua i terra construïda per les cascades del Niàgara és un d’aquells fenòmens impressionants de la naturalesa.

El volum d’aigua que cau per allí és una barbaritat: 5.720 metres cúbics per segon! Tot plegat provoca un gran soroll. Veure les cataractes amb tot el seu esplendor és d’aquelles coses que valen la pena.

Pel que expliquen només consta una vegada en què va desaparèixer la remor de l’aigua perquè durant la nit el fred va se més poderós i va glaçar el riu. La gent va pensar que s’acaba del món.

A més a més, hi ha la possibilitat d’apropar-s’hi bastant amb el vaixell Maid of the Mist on et regalen un impermeable, més que res per fer bonic, perquè tot el vapor d’aigua que s’aixeca et deia ben xop. Les cataractes del Niàgara ofereixen un espectacle digne de ser contemplat.

Però fins i tot la cascada més gran comença amb una gota! I la naturalesa ens ho ensenya de manera magistral. El mateix succeeix en les persones i en les organitzacions. Les coses grans comencen en petit: una mirada, una conversa, una paraula, un gest anònim, una acció, un pensament, un hàbit, la petita repetició de cada dia, un somriure, un viatge, una trucada, un missatge, una feina ben feta, una decisió, un detall, una passa, una gota… i un altra i un altra i un altra… Al final és quasi imparable!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s