Aparentar i lluir

?????????????????????????????“Cal dir, sense embuts, que la felicitat no depèn de les aparences, ni de la pura exterioritat, sinó que és un estat d’ànim interior que s’irradia cap a l’exterior. Cert que la bellesa física és un valor que cal considerar seriosament, com també l’harmonia i l’ordre de la corporeïtat, però la felicitat no és un pur sentir-se bé, sinó una vivència que brolla de dins i que és independent, encara que no totalment, de la forma exterior.

Vivim en un món cultural, en el qual no tan sols és molt rellevant l’aparença, sinó que, a més, cal donar la imatge que s’és molt feliç i que tot va molt bé. Es tendeix a dissimular el defecte, la desproporció o la deformitat. Hom pot fer veure de cara als altres que és feliç, que les coses li van bé, que té una vida plena i que tot li rutlla com vol, però l’aparença no pot mantenir-se indefinidament i sempre hi ha escletxes per on irromp l’autèntica veritat d’una persona, els seus sofriments i patiments.

Per ser feliç, no cal aparentar el que no s’és, i tampoc no cal amagar el que hom és. Més aviat és feliç el qui expressa nítidament el que és, sense haver de fer comèdia, ni representar el paper que la societat espera d’ell. La concordança entre exterioritat i interioritat és un dels criteris més rellevants a l’hora de definir l’estat de la felicitat. Allí on hi ha hipocresia, falsedat o doble moral, no pot haver-hi felicitat” (ARMAND PUIG i FRANCESC TORRALBA, La felicitat).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s