Felicitat i complexitat

grafico eres feliz“L’ésser humà és d’una factura molt complexa, està fet de diferents dimensions mútuament entrellaçades. Tot ell és un nus d’interdependències, de manera que la vida física afecta la vida psíquica i la vida psíquica altera també la vida social. I a la inversa. No és una realitat feta de compartiments estancs, sinó de dimensions intensament comunicades, la qual cosa vol dir que la felicitat no depèn d’un únic factor, sinó d’una interrelació de variables. No és acceptable, doncs, un discurs unidimensional sobre la felicitat, perquè l’ésser humà no és un ésser unidimensional.

Això significa que la felicitat no pot dependre únicament de la salut física, del benestar material, de l’afecte dels altres, del reconeixement professional o del domini de les passions, sinó que és un estat d’ànim que depèn de tots aquests factors i, a la vegada, els transcendeix, va més enllà.

La felicitat és un tresor molt fràgil i difícil de conservar al llarg del temps. Cal desenvolupar una aguda crítica de la trivialitat i no deixar-se endur per les aparences, perquè, massa sovint, darrere les cortines d’una societat aparentment feliç i instal·lada en el benestar material, s’hi amaga una profunda soledat i molta tristesa” (ARMAND PUIG i FRANCESC TORRALBA, La felicitat).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s