8 maneres de viure

????????????????????????????????????????????????????Quantes coses rebudes a la vida! Quantes persones importants! Formació, relacions personals, companys, alumnes, professors, família, amics, experiències…

I totes aquestes coses van configurant la nostra existència i la nostra manera de veure i de viure la realitat. Certament cadascú té la seva: personal, intransferible, única… Però seríem molt curts de mires si diguéssim que totes les maneres de viure són iguals.

Tot seguit proposo algunes actituds que poden ajudar al creixement personal, al bé comú i a la pau interior.

1. No tenir massa bona memòria. És a dir no guardar una llista de greuges i d’ofenses que les persones ens han fet. No tenir llistes negres amagades sota la màniga que surten quan menys ens ho esperem i ho enterboleixen tot. Més aviat tenir una memòria selectiva que recorda només en positiu i transforma les negatives en aprenentatges i oportunitats de creixement.

2. La vida no són matemàtiques. I en algunes dimensions de la vida mai és massa; no cal portar un compte d’explotació amb les persones; ni calcular primes de risc; ni si ens compensa o no estimar les persones. Perquè el càlcul és molt senzill!

3. La lògica pels filòsofs. Si ens haguéssim parat a pensar si això o allò era lògic, quantes coses ens haguéssim perdut. En paraules de Pascal: “el cor té raons que la raó desconeix”.

4. Esperit esportiu o esperit d’aventura. Començar i recomençar. Persistir. Intentar-ho. Ser flexibles. No deixar que ens incapacitin sense ni tan sols haver-ho intentat. Centrar-se en l’important.

5. Economia i finances al seu lloc. Viure per treballar o treballar per viure? Gaudir del que tenim però sense oblidar a qui tenim al voltant. Valorar les persones per elles mateixes, no per la nòmina, ni per la roba, ni pel cotxe, ni per la casa, ni pel nom de la família, ni pels càrrecs… Buscar una felicitat senzilla.

6. Viure el moment present. És ara que podem fer coses grans. No esperar a un temps millor perquè nosaltres som els temps. Afrontar la realitat. Aprofitar les ocasions que se’m presenten cada dia per portar a terme accions ordinàries de manera extraordinària.

7. Omplir-ho tot d’amor. Fer sempre el que indiqui més amor. Perquè l’amor autèntic no raona, no mesura, no aixeca barreres, no calcula, no recorda greuges, ni posa condicions. El que compta no és la quantitat de les nostres accions, sinó la intensitat de l’amor que hi posem en cadascuna.

8. Reforçar en el nostre interior la idea de què hem de viure cada dia, cada minut de la nostra vida como si fos l’últim; deixant tot el que sigui accessori; concentrant-nos només en l’essencial. Cada paraula, cada gest, cada trucada de telèfon, cada decisió, han de ser el moment amb més bellesa de la nostra vida. Estimar a tots, somriure a tots sense perdre ni un sol segon.

Anuncis

2 pensaments sobre “8 maneres de viure

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s