La neu al cim de les muntanyes

DSC_6970Quina és la nostra imatge perfecta? Què pensem de nosaltres mateixos? Quina visió tenim del nostre físic, de la nostra personalitat, de nosaltres mateixos? Quina és la nostra identitat?

En la resposta a aquestes preguntes i d’altres de semblants rau el fonament de moltes dimensions de la nostra vida. Perquè la identitat influeix i condiciona els nostres valors, els nostres principis, les nostres creences personals, les nostres qualitats i també la nostra conducta.

És com la neu al cim de les muntanyes. Quan arriba la primavera es desglaça i abasteix els rius, les valls i les poblacions condicionant el seu creixement i el seu esplendor la resta de l’any i de les estacions.

Reconèixer qui som i què som, descobrir la nostra identitat més profunda és una de les grans fites de la vida perquè llavors ens podem estimar tal com som i com podem arribar a ser, ens acceptem amb les nostres qualitats i amb els nostres defectes, sabent que tenim al davant un mar de possibilitats per a créixer i prosperar.

No són preguntes fàcils de respondre les que tracten del nostre jo més profund perquè és fàcil que s’hi posin entremig els nostres egos. A més a més, aquest tipus de preguntes es responen sobretot amb la vida més que amb l’intel•lecte. Són preguntes on no valen les opinions dels altres, on no podem repetir simplement el que els altres ens han dit.

2 pensaments sobre “La neu al cim de les muntanyes

  1. Molt xulo el post! Just ahir vaig començar a escriure sobre aquest tema… fent una analogia de la història que ens ensenyen a l’escola versus l’autoconeixement. Perquè hi ha aquest buit a l’educació, quan coneixèixer-nos és quasi bé més important que la història?

    • Moltes gràcies Núria! Tens tota la raó! És importantíssim! En l’educació comencen a haver-hi canvis i en molts llocs ja es treballen aquests temes… Però hi ha inèrcies adquirides i és un canvi educatiu una mica lent. Gràcies per la teva aportació! 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s