La família és la família (I)

el padrino

La família és la família…” No sé si recordes de quina pel·lícula són aquestes paraules. Les repetia una i altra vegada l’actor Marlon Brandon en el seu paper de Padrino a la pel·lícula que porta el mateix nom. La família és la família…

Segurament darrera d’aquestes paraules hi podem trobar un munt de coses positives i altres de negatives. En la pel·lícula el Padrino aquesta afirmació servia tant per disculpar com per sancionar amb duresa aquell que havia trencat les normes d’actuació que imposava la màfia. Però ara voldria que pensessis en la teva pròpia família, en aquells que consideres la teva família, en aquelles persones que estimes més, en aquells que penses quan dius que per a tu la família és el més important.

La família és dels nostres tresors més grans i com a tot tresor mereix ser guardat i cuidat. I això vol dir dedicar-hi temps, ser amable, tenir detalls, estar al peu del canó, manifestar que els estimem, ser agraït… La família, en el sentit ampli de la paraula, és el lloc on cadascun és estimat per sí mateix i no pel que té o per les seves influències. En la família es transmeten els principals valors, es dona un estil de vida i s’ensenya i s’aprèn a viure en relació amb els altres. Per això si la família està entre els tres valors més importants per a nosaltres hem de ser coherents.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s