Construir la pròpia vida (II)

SALTO BASE DESDE LA TORRE KUALA LUMPUR

Ser autènticament lliures és segurament la tasca de la nostra vida. Lliures per actuar amb aquells impulsos que són els genuïnament humans i que trobem en els grans personatges de la història. Però per això cal prendre’s la vida en sèrio, i no en sèrie.

Sense cap mena de dubte els moments actuals es distingeixen per la seva gran superficialitat. Mirar cap endins i conèixer-nos a nosaltres mateixos i prendre consciència del que som amb tota la seva profunditat és la condició sine qua non per emprendre aquest camí d’autoconeixement.

En aquesta tasca sorgeixen sovint moltes inquietuds i molts moments de foscor. Dificultats que fan dubtar perquè voldríem resultats immediats, al ritme dels temps que vivim.

Treure a la superfície la nostra millor versió no és fàcil, però és possible. I és possible pas a pas, no tot de cop. Els valors, els principis i les decisions es consoliden poc a poc i fins i tot canvien. Valors com veritat, amistat, honradesa, fe, llibertat, generositat, lleialtat, fortalesa, treball, etc.

Mai ningú ha dit que tot això no costi. Però tenim tota l’ajuda de moltes persones que ens envolten i que ens coneixen i ens estimen. T’asseguro i m’ho asseguro a mi mateix que si ho vivim d’aquesta manera serem feliços de veritat (sense estalviar-nos tot el pes de la vida).

L’existència humana està plena d’etapes: algunes semblants i altres de molt diferents. A vegades els canvis són vertiginosos; és llavors el moment de posar en pràctica tot el que hem rebut i treballat, i de descobrir que l’autèntic coneixement de la realitat és mirar amb les ulleres de l’amor (a la família, als amics, al treball, etc, etc, etc) i que l’amor és el veritable camí de la felicitat, però no d’una felicitat conquistada com a trofeu sinó d’una felicitat rebuda com a regal.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s