Motivació, il·lusió, esperança, coaching (I)

Imagen           

Fa molts i molts anys un home va anar de visita a una pedrera i allà va observar molt atentament tot el que hi passava. Es va fixar de manera especial en tres picapedrers que estaven picant pedra. En un primer cop d’ull el que feien aquells tres picapedrers era exactament el mateix, però fixant-se una mica més s’apreciaven diferències en l’expressió, en l’actitud i fins i tot en la mirada de cadascun d’ells.

Per aquest motiu el visitant va decidir acostar-se a aquells homes per fer-los-hi una pregunta aparentment innocent: “què està fent vostè?”

El primer estava amb un posat més aviat seriós i la seva resposta va ser: “què no ho veu el que estic fent? Estic picant pedra, fastiguejat sota el sol i amb la suor al front”. El visitant va seguir fins al segon picapedrer, que també tenia la suor al front però el posat no era tan seriós, i la seva resposta va ser: “estic guanyant un sou per tirar endavant la meva família i per preparar un futur millor per als meus fills”.

Finalment la pregunta va arribar a oïdes del tercer picapedrer. Aquest feia exactament el mateix que els altres però s’endevinava un petit somriure als seus llavis. La seva resposta va ser la següent: estic construint la catedral més bonica pel meu poble, allà hi podrà anar molta gent i el seu silenci, les seves pregàries i les bones obres que s’hi faran ajudaran a molts a ser millors persones, per això estic tan content…”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s